3.12.09

Ο καλός ποιμένας

Photobucket"Ο καλός ποιμένας" της Ειρήνης Κάλφα
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο καλός ποιμένας

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται έναν ποιμένα για να είναι καλοί και για να μην φεύγουν απ’τον δρόμο που δίδαξε ο Χριστός . Kάθε παιδί έχει για ποιμένα του τους γονείς του. Όμως , τι γίνεται όταν κάποιος δεν έχει ποιμένα να τον φροντίζει ; Αυτό είναι ότι χειρότερο για κάποιον άνθρωπο.
Χωρίς τους γονείς ή κάποιον άλλον που να νοιάζεται για εσένα , είσαι σαν ένα πρόβατο που έχεις έναν ανοιχτό δρόμο για να χαθείς και να πάρεις τον λάθος δρόμο για πάντα .Αφού κανείς δεν θα κάνει τον κόπο να σε ψάξει ,εσύ θα παραμείνεις χαμένος μέσα σε ένα σκοτάδι ,όπου δεν θα υπάρχει καμία διέξοδος. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να χάσεις τον εαυτό σου και να κάνεις κάθε παρανοϊκό πράγμα που θα σκεφθείς. Θα συναντήσεις ανθρώπους που θα σε ωθήσουν να κάνεις αυτό που θέλουν αυτοί. Θα είσαι σαν ένα μωρό που δεν έχει μυαλό, ανάμεσα σε κάθε είδους <<περίεργους>> ανθρώπους που θα σου λένε το κακό-καλό και το πικρό-γλυκό.
Έτσι θα μάθεις και αυτό θα σε συντροφεύει στη ζωή σου. Θα συμπεριφέρεσαι ανώριμα, και εγωιστικά χωρίς να σε απασχολούν οι συνέπειες των πράξεών σου.
Έτσι όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε έναν καλό ποιμένα, γιατί δεν γεννιόμαστε καλοί ή κακοί αλλά γινόμαστε ένα από αυτά τα δυο.
Χρειαζόμαστε τον καλό ποιμένα για να μας προστατεύσει αλλά και για να μας αναζητήσει όταν εμείς θα περιπλανόμαστε στα σκοτάδια του κόσμου και αφού μας αναζητήσει , με κόπο, το αξίζουμε άλλωστε και μας βρει , να μας πάρει αγκαλιά , να μας προστατεύσει , να μας οδηγήσει σε ασφαλές μέρος και μετά αφού δυναμώσουμε , πάλι ελεύθεροι να ξεκινήσουμε καινούριες διαδρομές που μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα , ανθρώπινο είναι, αλλά θα γνωρίζουμε ότι κάποιος μας αναζητά και αγωνιά για εμάς.

Κων/τίνος Γλυκόπουλος

No comments: