16.12.09

Σκέψεις.

Υπάρχουν πάρα πολλές διατάξεις/υποδείξεις που κατά την κρίση μου θα διευκόλυναν να δείχνουμε θετική στάση προς τους ξένους που ζουν στη χώρα μας και για τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τα ζώα.

1]

α]Περισσότερη αστυνόμευση για την εύρεση παράνομων μαγαζιών που εκμεταλλεύονται μετανάστες , οι οποίοι δουλεύουν σε αυτά τα μαγαζιά πολλές ώρες κάθε μέρα για να παίρνουν πολύ λίγα λεφτά ή για το φαγητό της ημέρας. Σε πολλές περιπτώσεις μετανάστες που ζούσαν σε άλλη χώρα διακινούνταν σε άλλες χώρες από δουλεμπόρους , οι οποίοι όταν τους πήγαιναν στην άλλη χώρα τους πουλούσαν στην μαύρη αγορά από όπου τους προμηθεύανε προς τα παράνομα μαγαζιά. Ακόμα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την εύρεση όλων των ξένων-μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα για να αποκτήσουν ώστε να μπορούν να βρουν ποιο εύκολα δουλεία και μια ποιο εύκολη δουλειά αντί να δουλεύουνε υπερωρίες σε παράνομα μαγαζιά για λίγα λεφτά ή όπως ανέφερα πριν για το φαγητό της ημέρας.

β]Πρέπει να υπάρχουν σε κάθε χώρα εκτός από ορθόδοξη και καθολική εκκλησία και τζαμιά για τους μουσουλμάνους ή και αντίθετα σε μια χώρα που ζουν σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνοι εκτός από τζαμί, να υπάρχει ορθόδοξη και καθολική εκκλησία για τους ορθόδοξους και καθολικούς χριστιανούς αντίστοιχα.

1]

α]Κατά την γνώμη μου πρέπει να βγει ένας νόμος ο οποίος θα απαγορεύει την χρήση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού π.χ. μέχρι χίλια εξακόσια κυβικά εκατοστά, εκτός από τα επαγγελματικά, με εξαίρεση όλα τα ταξί που είναι ο λεγόμενος καρκίνος της Αθήνας , με αποτέλεσμα σε αρκετά μεγάλο ποσοστό την μείωση των ρύπων που παράγει κάθε μικρή αλλά και μεγάλη κυρίως πόλη. Επίσης να υπάρχουν μεγάλα πρόστιμα για τα εργοστάσια που θα βρίσκονται να παράγουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού παράνομα και για τους ιδιοκτήτες που θα έχουν στη διάθεσή τους τέτοια αυτοκίνητα παράνομα.

β]Δημιουργία περισσότερων οργανώσεων από το κράτος που θα προστατεύουν τα ζώα, αύξηση της ακτοφυλακής για την εύρεση ψαράδων που ψαρεύουν παράνομα π.χ. με αθερινόδιχτο και έτσι σκοτώνουν το γόνο. Μια ακόμα παράβαση είναι η υπεραλίευση των ζώων υπό εξαφάνιση. Ακόμα πολλοί παράνομοι ψαράδες χρησιμοποιούν δυναμίτες για να πιάσουν ποιο εύκολα ψάρια αλλά αυτό κάνει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή του τοπίου.

Στα παλιά χρόνια, στην εποχή όπου ζούσαν οι παππούδες μας υπήρχαν πάρα πολλές δυσκολίες στην επιβίωση όπως:

1 φτώχεια-έλλειψη τροφής-νερού-ρούχων κ.ά.

2 παιδεία-πολλά παιδιά εκείνη την εποχή δεν είχαν πρόσβαση στην μάθηση γιατί

α] Δεν υπήρχαν αρκετά σχολεία και δάσκαλοι ,

β] Πολλοί γονείς έδιναν δώρα στα παιδιά τους, όπως ποδήλατα για να μην πάνε σχολείο και να βοηθάνε σε διάφορες δουλειές, όπως να προσέχουν τα ζώα.

3 ) Η βιοπάλη-πολλά παιδιά δούλευαν εκείνη την εποχή σαν σκληρά εργαζόμενοι για λίγα λεφτά ή για το φαγητό της ημέρας.

4 πόλεμος-πολλοί από τους παππούδες μας έζησαν στην εποχή του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο γεγονός συντέλεσε σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα-εμπόδιο για την επιβίωσή τους.

Ωστόσο λέγεται ότι οι δυσκολίες και οι στερήσεις μπορούν να παίξουν θετικό ρόλο στην ζωή μας. Ρώτησα τους παππούδες μου που έζησαν σε εκείνη την εποχή για αυτό το θέμα και η άποψή τους είναι: ότι μεν ήταν δύσκολα εκείνα τα χρόνια αλλά σίγουρα τους βοήθησαν στα επόμενα χρόνια και στις δυσκολίες που πέρασαν αργότερα. Γιατί ήξεραν ποιες ήταν οι δυσκολίες και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να τις αντιμετωπίσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που θα είχε κάποιος, αν ήταν καλομαθημένος και είχε συνηθίσει να τα έχει όλα, χωρίς να του λείπει τίποτα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ

---------------------------------------------------------------------------------

Οι διατάξεις για το περιβάλλον και τα ζώα θα πρέπει να αναφέρονται:

  • Στην άμεση προστασία του περιβάλλοντος και στην ευθύνη των πολιτών για αυτό.
  • Στην προσπάθεια για τη διατήρηση διάφορων μορφών ζωής που τείνουν προς εξαφάνιση.
  • Στην προστασία και φροντίδα αδέσποτων ζώων.
  • Στην επιβολή αυστηρών ποινών σε όποιον στρέφεται εναντίον του περιβάλλοντος και του ζωικού βασιλείου
Από τον Άγγελο Θεοδωρόπουλο.

No comments: