19.2.10

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ


Αν ήσουν προφήτης…

Ζούμε σ’ ένα κόσμο που ειλικρινά, αν είναι καλός ή κακός, δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι είναι αξιοθαύμαστα περίεργος.
Ο κόσμος αγγελικά πλασμένος από το Θεό, καταστρέφεται από τα ανθρώπινα χέρια. Αν ήσουν προφήτης δε θα προσπαθούσες να τ’ αλλάξεις αυτό; Εγώ πάντως θα επισήμαινα τα λάθη που γίνονται, θα έδειχνα στον κόσμο πως αν αυτό το κακό δεν αλλάξει, θα καταντήσει έρημη και καμένη η γη.
Πύρινες φλόγες θα απλωθούν σ’ όλα τα δάση από τα δόλια χέρια των κακών πλουσίων ή φθονερών δυνατών.
Η παγερή αδιαφορία των διεφθαρμένων για το δράμα των αδύναμων θα παγώσει και θα ξεράνει κάθε βλαστό ελπίδας ερημώνοντας με την σειρά της τη γη και στερώντας της κάθε ελπίδα επιβίωσης.
Αν ήμουν προφήτης θα ήξερα τι θα γίνει τρία λεπτά ή εκατό χρόνια μετά. Θα έκανα τα αδύνατα δυνατά,για να αποτρέψω από ένα τροχαίο στο δρόμο ως ένα μελλοντικό πόλεμο.
Θα’ χα τη δύναμη ν’ αντιμετωπίσω αυτά που ένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί και θα προστάτευα τον αδύνατο συνάνθρωπο μου , όντας απεσταλμένος του Θεού, και έχοντας την ευθύνη να τον προσέχω.
Αν ήμουν προφήτης θα έκανα πολλά. Θα έτρεχα στους νέους ανθρώπους και θα τους έλεγα πως το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά θα τους σκοτώσουν. Θα τους έλεγα να κάνουν παιδιά.
Θα πήγαινα στους πολιτικούς και θα τους φώναζα να προστατεύσουν τη γη, γιατί αν πεθάνει αυτή θα πεθάνουν και τα παιδιά τους που τα πονάνε.
Θα χτυπούσα την ίδια ώρα κάθε κουδούνι και θα έλεγα να βγει ο νοικοκύρης και να φιλέψει το ζητιάνο του απέναντι πεζοδρομίου. Θα προλάβαινα κάθε φυσική καταστροφή και δε θα υπήρχαν αθώα θύματα. Θα τάιζα κάθε πεινασμένο. Θα έλεγα μία ιστορία για καληνύχτα σε κάθε παιδί που δεν έχει γονείς, Θα έσωζα κάθε είδος που πάει να εξαφανιστεί.
Θα έδινα έμπνευση σε κάθε ποιητή της σύγχρονης εποχής που θέλει να εκφράσει την αλήθεια. Θα χρωμάτιζα τις ιδέες κάθε ζωγράφου.Θα έκανα παρέα σε κάθε μοναχικό.Θα σταματούσα τον εκφοβισμό.
Αν ήμουν προφήτης δε θα έμενα στο Θα…
Κάθε άνθρωπος στη γη είναι προφήτης. Καθένας από μας οδηγούμενος από το ένστικτο νιώθει τι περίπου θα συμβεί. Βγείτε λοιπόν όλοι όσοι θέλετε και μπορείτε, θα είστε τουλάχιστον 1
δισεκατομμύριο, βγείτε και φωνάξτε, και με καλή θέληση και προσπάθεια, θα πετύχουμε να βάλουμε άλλα 6 δις σε καλό δρόμο και θα έχουμε και μια πανέμορφη γη σε καλό πλέον δρόμο…

6 comments:

Anonymous said...

Θα έσωζα κάθε είδος που πάει να εξαφανιστεί...Ενα ειδος προς εξαφανιση ειναι και ο ανθρωπος,οχι τοσο ως οντοτητα αλλα σαν εννοια..εχει εξαφανισει απο πανω του το λογο για τον οποιο εχει πλαστει και ζει πανω στη γη,τον λογο για το οποιο ονομαστικε ανθρςπος και εχει αυτη την ιδιοτητα!Πολυ ομορφη εργασια,απο νεα παιδια,που σημαινει πως υπαρχει ακομα ελπιδα..

Δημήτρης said...

Μπράβο Βαρβάρα. Νομίζω ότι ο λόγος σου είναι"προφητικός" . Keep walking :)

Anonymous said...

Καλησπέρα! Σήμερα είδα πρώτη φορά αυτό το blog και πραγματικά χάρηκα πολύ γι’ αυτό. φωτογραφίες και κειμενα αποτελούν μια πάρα πολύ καλή δουλειά, που μπορώ να ομολογήσω πως με ταξίδεψαν και με συγκίνησαν με το περιεχόμενο και την ευαισθησία που τα έχετε χειριστεί . ελπίζω να συνεχίσετε αυτή την προσπαθεια…
Μαρία (απόφοιτη του γυμνασίου σας)

basilis said...

Μπράβο για το πολύ όμορφο κείμενο. Αν ήμουν προφήτης, νομίζω θα προσπαθούσα να φανερώσω στον κόσμο τη γλυκήτητα που προσφέρει μια ειλικρινής σχέση με το Θεό και κατ'επέκταση με τον συνάνθρωπο. και πάλι μπράβο Βαρβάρα.

Anonymous said...

Σήμερα μόλις ανακάλυψα αυτό το blog. Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει! Συνεχίστε ακόμη πιο δυναμικά...! :)
Γεωργία Μπ.

an English teacher said...

Πράγματι, είναι πολύ ωραίο το κείμενό σου, Βαρβάρα.
Συγχαρητήρια!!!
Όλα φαντάζουν τόσο όμορφα και τόσο αγνά στα μάτια των παιδιών. Κρίμα που οι μεγάλοι δε θέλουν να το δουν.
Δε χρειάζεται λοιπόν να γίνουμε προφήτες, απλά να ακούσουμε τί έχουν να μας πουν τα παιδιά μας.
Σ' ευχαριστούμε, Βαρβάρα, που μας το θύμησες.