7.2.10

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ.....!!!!

Aν ήσουν προφήτης, τι εντολές θα έδινες στους ανθρώπους?

Εντολή 1η.

Προστατέψτε τον πλανήτη. Είναι το σπίτι σας αλλά περισσότερο το σπίτι των παιδιών σας και πολύ περισσότερο των εγγονών σας. Δεν βλέπετε πως η άνοδος της θερμοκρασίας φέρνει λιώσιμο των πάγων και άνοδο της στάθμης της θάλασσας? Θα το αφήσετε έτσι?

Μην δικαιολογείστε λέγοντας πως «μόνος μου δεν μπορώ να κάνω κάτι». Δεν είστε μόνοι σας. Όλοι μαζί συνειδητοποιούμε το πρόβλημα σιγά -σιγά και όλοι μαζί σκεφτόμενοι το περιβάλλον και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει θα το προστατέψουμε. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Κάντε ανακύκλωση , μην μολύνετε το περιβάλλον , διαπαιδαγωγείστε την νέα γενιά και διαμορφώστε οικολογική συνείδηση στους νέους.

Εντολή 2η.

Προσέξτε την συμπεριφορά σας . Διακρίνω ρατσιστικές απόψεις να επικρατούν στην κοινωνία σας. Αποφύγετε τον ρατσισμό, τις διακρίσεις και τον πόνο και την βία που γεννιέται από αυτές.

Εντολή 3η.

Χαρείτε την ζωή. Δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων. Μην κατσουφιάζετε με την πρώτη δυσκολία. Είναι άδικο να μην χαίρεστε την ζωή, μην αναζητείτε διαρκώς καινούρια αγαθά ελπίζοντας πως εκεί θα βρείτε την χαρά. Ψάξτε την χαρά στην φιλία, στην αγάπη, στον συνάνθρωπό σας.

Εντολή 4η.

Να σέβεστε τον «διπλανό» σας και να μην τον προσβάλλετε ιδιαίτερα αν γνωρίζετε την «Αχίλλειο πτέρνα» του. Αφού σας εμπιστεύθηκε κάτι προσωπικό που τον πονά , βοηθείστε τον, πηγαίνετε κοντά του και στηρίξτε τον. Μιλήστε του . Ίσως αύριο να είστε εσείς που χρειάζεστε την βοήθειά του.


Πολλά έχω να σας πω ακόμη. Αυτά όμως είναι βασικά και απαραίτητα. Ακολουθείστε τα και θα βρείτε χαρά στην ψυχή σας ,δικαιοσύνη στην κοινωνία σας και ελπίδα για το μέλλον.

3 comments:

Δημήτρης said...

Μπράβο Νικολάκη. Καλή αρχή. Έκανα πολύ λίγες διορθώσεις αλλά το περιεχόμενο παρέμεινε το ίδιο. Πολύ όμορφη εργασία.

ΒΑΡΒΑΡΑ said...

Ωραία εργασία!!Ιδίως η 2η και η 3η εντολή, μου αρέσει το: << ψάξτε τη χαρά στη φιλία, στην αγάπη ,στο συνάνθρωπό σας>>
χαιρετισμούς...

Χάρης Γκούστας said...

Είσαι ένας από τους καλύτερους και το ξέρεις.Συγχαρητήρια για την εργασία.