1.2.10

Αν ήμουνα προφήτης...

Πολίτες της Ελλάδας, πολίτες του κόσμου, όλοι είμαστε φτιαγμένοι από στοιχεία της φύσης, από αέρα, νερό, χώμα …

Η φύση έχει συναισθήματα όπως οι άνθρωποι. Χαμογελά, γιορτάζει, άλλοτε πάλι πενθεί, κλαίει.

Σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμια, κατολισθήσεις, καταιγίδες, τυφώνες, αμμοθύελλες, χιόνια. Η φύση εκδικείται. Και ο άνθρωπος πάντα εκεί να παρεμβαίνει, να χτίζει, να καταστρέφει, να μολύνει, χωρίς να συνειδητοποιεί πόσο εύθραυστη είναι η γη του.

Πολίτη του κόσμου, άνοιξε επιτέλους τα μάτια σου. Κατάλαβε ότι είσαι το κυρίαρχο είδος του πλανήτη και έχεις κάνει λάθος στις επιλογές σου.

Το κλίμα άλλαξε και φταις εσύ γι’ αυτό. Τα ανθρώπινα θύματά του είναι εκατομμύρια. Η πείνα, η δίψα, η μετανάστευση, η φτώχεια είναι γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα σου. Πρέπει να δράσεις άμεσα γιατί θα πολλαπλασιαστούν.

Έρχονται χρόνια δύσκολα, εφιαλτικά. Είσαι στο παρά πέντε. Ότι συμβαίνει τώρα στη φύση, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που θα συμβούν αν δεν αντιδράσεις.

Πες την αλήθεια στον εαυτό σου, την αλήθεια που κρύβεις βαθιά μέσα σου.

Ξέρεις ότι το μέλλον του πλανήτη είναι στα χέρια σου. Ό,τι μπορείς να οραματιστείς για το καλό σου, κάνε το πράξη. Αφοσιώσου στο στόχο σου και μείνε δεσμευμένος σ’ αυτόν. Μπες επικεφαλής και αποτέλεσε το παράδειγμα για τους άλλους.

Για να το πετύχεις αυτό δε χρειάζεται παρά να κοιτάξεις γύρω σου. Πρόσεξε τις αχτίδες του ήλιου, τις σταγόνες του νερού όταν χαϊδεύουν τη γη, τα πυκνά σύννεφα στον ουρανό, τα απλωμένα φτερά ενός πουλιού, τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας, το σχήμα του φεγγαριού.

Ναι, η γη σου έχει ακόμα ομορφιές. Για πόσο όμως;

Ήρθε η ώρα για δράση. Τα λόγια είναι περιττά…



Μαλανδράκης Βαγγέλης Α2

1 comment:

Δημήτρης said...

Μπράβο Ευάγγελε . Πολύ ωραία τα λες. Μακάρι να αφυπνιστούμε όσο είναι αναστρέψιμη ακόμη η κατάσταση. ΑΝ ΕΙΝΑΙ. :(