16.2.10

Για τούτα θα θρηνήσω και θα κλάψω Α1

Photobucket
Για τα δυστυχισμένα παιδιά και για την σκληρότητά μας απέναντι στα ζώα θρηνεί η
Ηλιάννα Λεβαντή

Photobucket
"Προστατέψτε την φύση" μας φωνάζει η Φωτεινή Παναγιωτίδου και μας θυμίζει ότι "δεν μας ανήκει η φύση αλλά εμείς της ανήκουμε"

Photobucket
Έντονη είναι η ανησυχία της Νατάσας Μπέλλου για τα ζώα. Την θλίβει η κακοποίησή τους και μας θυμίζει πως τα ζώα δεν είναι "γιακάς, δεν είναι ευρώ αλλά ότι είναι υπάρξεις που υποφέρουν και έχουν ανάγκη την βοήθειά μας, την προστασία μας και την αγάπη μας. (πάνω)

Η φτώχεια συγκλονίζει την Ευαγγελία Λέκα (κάτω)

Photobucket

Το λιώσιμο των πάγων , έτσι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες (πάνω πριν 50 χρόνια- κάτω σήμερα) ανησυχεί τον Μούχο Ελντορίνο
Photobucket

Πολλά τα θέματα που θλίβουν τον Αλέξη Μοράβα. Όπως η ρατσιστική βία (εμπρησμός στην συναγωγή, θάνατος από ναρκωτικά,η ανεργία και τα προβλήματα των μεταναστών)
Photobucket

Η πείνα στον κόσμο και οι θάνατοι που οφείλονται σε υποσιτισμό και κακοσιτισμό κάνουν την Ιωάννα Λεγάκη να θρηνεί.
Photobucket

Οι πρόσφυγες και οι πόλεμοι με τις συνέπειές τους για τα παιδιά θλίβουν την Φωτεινή Λεγάκη.
Πράγματι όπως φαίνεται από την σημείωσή της στο τέλος της ανάρτησης "Όλοι οι πόλεμοι είναι πόλεμοι ενάντια στα παιδιά"
Photobucket

Τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται και ιδιαίτερα τα δικαιώματα των παιδιών κάνουν την Στεφανία Νίκα να στεναχωριέται και να ανησυχεί.
Photobucket

"Τα παιδιά του τρίτου κόσμου, μήπως τα ξεχάσαμε"? αναρωτιέται ο Σεραφείμ Παναγιωτίδης. Ο σεισμός στην Αϊτή και η μόλυνση είναι επίσης θέματα που τον κάνουν να ανησυχεί ιδιαίτερα
Photobucket

"Ένα ταξίδι στην αλήθεια" είναι η παρουσίαση της Χριστίνας Μπενέκου. Της αλήθειας ότι το περιβάλλον δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση και ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.
Photobucket

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 90 ένοπλες συρράξεις και έκτατες καταστάσεις επείγουσας ανάγκης χτύπησαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Παιδιά εκτοπίστηκαν μέσα στην ίδια τους την χώρα ή έγιναν πρόσφυγες μέσα στην ταραχή των ενόπλων συρράξεων.

Στη δεκαετία που μεσολάβησε από την υιοθέτηση της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού , το 1989, πάνω από 2.000.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί και πάνω από 6.000.000 παιδιά τραυματίστηκαν ή έμειναν ανάπηρα σε ένοπλες συγκρούσεις, 12.000.000 παιδιά έμειναν άστεγα, τουλάχιστον 1.000.000 έμειναν ορφανά ή αποχωρίστηκαν τους δικούς τους και 10.000.000 παιδιά έχουν ψυχολογικά τραύματα λόγω πολέμου.

Σύμφωνα με την UNISEF το 50% των 57,4 εκατομμυρίων εκτοπισμένων ατόμων λόγω ενόπλων συρράξεων σε όλο τον κόσμο , είναι παιδιά.


1 comment:

ΒΑΡΒΑΡΑ said...

Φοβερή εργασία!Είστε όλοι τέλειοι,είναι ωραίο που συνεργαστήκατε...