28.1.10

Ο φόβος




Στα παιδιά του σύγχρονου κόσμου δεν λείπουν τα υλικά αγαθά, εκτός από τις περιπτώσεις των πολύ φτωχών οικογενειών.Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ο ΦΟΒΟΣ.

Ένας ΦΟΒΟΣ αόριστος που καταδυναστεύει σχεδόν όλα τα παιδιά .Φοβόμαστε πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα να βγούμε το απόγευμα να παίξουμε σε μια πλατεία ή να πάμε μια βόλτα με τους φίλους μας.
Όλα αυτά που βλέπουμε στις ειδήσεις , αυτά που ακούμε στις παρέες μας , αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και τα περιοδικά ή τα πληροφορούμαστε από το internet, μας δημιουργούν ανασφάλεια και αβεβαιότητα.Ειδήσεις για βιαιότητες ανάμεσα σε ομάδες συμμαθητών μας , για κλοπές , για προσβολές και κοροϊδίες εξαιτίας της καταγωγής μας ή της γλώσσας που μιλάμε εμείς ή οι φίλοι μας , μας στεναχωρούν και μας φοβίζουν.

Δυστυχώς στην κοινωνία μας υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι όμως αυτό που θέλω να πω είναι ότι απέναντι στα παιδιά πρέπει όλοι να δείχνετε τον καλύτερο εαυτό σας γιατί εμείς είμαστε το μέλλον σας. EDA AGO

3 comments:

Δημήτρης said...

Μπράβο Eda. Καλά τα λες. Αν σκεφθούμε δε ότι η Ελληνική δεν είναι η μητρική σου γλώσσα , τότε τα λες άριστα. Μπράβο.

ΕΝΤΑ said...

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΞΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!

Μάριον Άνθη said...

Γράφεις πολύ όμορφα Eda και το κείμενό σου είναι πολύ αληθινό. Εσείς τα παιδιά πράγματι είστε το μέλλον μας και αποτελείτε μοναδική ευκαιρία για όλους μας, ακόμα κι αν έχουμε χάσει τον καλό μας εαυτό, να ψάξουμε να τον βρούμε!!!!