25.1.10

Τα άδεια χέρια...


Οι άνθρωποι πολλές φορές νομίζουν ότι είναι πολύ καλοί όταν δεν κάνουν πολλές αμαρτίες. Όμως για να είμαστε πραγματικά καλοί πρέπει να κάνουμε καλές πράξεις για να γεμίσουμε τα "άδεια χέρια"..


Τα άδεια χέρια μπορούν να γεμίσουν όταν κάνουμε ελεημοσύνη και βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για βοήθεια και μας χρειάζονται. Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που είπε ο Χριστός . Δηλαδή όταν δούμε κάποιον να πεινάει να του δώσουμε να φάει, όταν δούμε κάποιον να διψάει να του δώσουμε να πιεί, όταν δούμε έναν ξένο να τον περιμαζέψουμε, όταν δούμε έναν γυμνό να τον ντύσουμε, όταν κάποιος είναι άρρωστος να τον επισκεφτούμε και όταν κάποιος είναι φυλακισμένος να πάμε να τον δούμε. Όταν κάνουμε αυτά είναι σαν να τα κάναμε στον Χριστό και ο Χριστός θα μας ανταμείψει για αυτό.


Στις μέρες μας μπορούμε να βοηθάμε τους συμμαθητές που δεν είναι τόσο καλοί στα μαθήματα ή να κάνουμε παρέα παιδιά που είναι παραμελημένα. Οι πιο μεγάλοι μπορούν να δίνουν λεφτά σε ιδρύματα αλλά και εμείς θα μπορούσαμε να μαζέψουμε λεφτά και να τα δώσουμε σε κάποιο ίδρυμα ή να μαζεύουμε λεφτά κάθε μήνα και να τα στέλνουμε σε παιδιά στην Αφρική. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορούμε να γεμίσουμε τα άδεια χέρια.

Κωνσταντίνος Μπριασούλης Β2

2 comments:

Δημήτρης said...

Έτσι είναι Κωστή. Απλά τα πράγματα.Αρκεί να θέλουμε να βοηθήσουμε. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις. Μπράβο σου.

Anonymous said...

Κωστη πολυ ομορφο το αρθρο σου με βοηθησε πολυ για μια εργασια στα θρησκευτικά..Σε ευχαριστω..