23.3.09

Ο υπέροχος κόσμος των φυτών.

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από όμορφα πράγματα. Θα έλεγα πως είναι φτιαγμένος  «καλά λίαν». Οι άνθρωποι όμως συνηθίζουν να μην τα βλέπουν. συνηθίζουν να μένουν στα άσχημα, στις κακές εκφράσεις της ζωής, συνηθίζουν να αγνοούν αυτόν τον υπέροχο κόσμο που τους περιβάλλει. Έχουν υποκαταστήσει , οι περισσότεροι, την αληθινή ζωή με την τεχνολογία, και πιστεύουν ότι θα φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο μέσα από ένα μόνιτορ.

Αν μπορούσαν να παρατηρήσουν , ας πούμε, τον φυτικό κόσμο, θα διαπίστωναν τόση πολλή ομορφιά. Θα έβλεπαν την σοφία με την οποία φτιάχτηκε αυτός ο κόσμος. Βάση της τροφικής αλυσίδας , αλλά και θησαυρός χρωμάτων, σχεδίων, μυρωδιών. Πηγή για τα φάρμακα, αλλά και απαραίτητα για την αναψυχή μας. Τροφή πλούσια σε βιταμίνες , αλλά και απαραίτητα γιατί με την φωτοσύνθεση δημιουργούν το απαραίτητο οξυγόνο.

  Πραγματικά εκπληκτικός ο κόσμος των φυτών και με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί οι συμμαθητές μου αποκαλούν τους καλούς μαθητές, θέλοντας να τους μειώσουν, «φυτά». Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι η άγνοιά τους για αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Σίγουρα δεν έχουν μυρίσει μια ολάνθιστη γαρδένια, ούτε έχουν δει τα χρώματα μιας μαργαρίτας. Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν «συνομίλησαν» , σε μια μυστική γλώσσα, με ένα λουλούδι που είναι σε μια γλάστρα, ούτε το πότισαν , ούτε το έβαλαν σε μια φωτεινή γωνιά του δωματίου τους.

  Αλήθεια πόση ομορφιά υπάρχει στον κόσμο , και με πόση αγάπη πρέπει να του συμπεριφερόμαστε για να παραμείνει «καλός λίαν»


Από την Άννα Μητσοσκούρα

1 comment:

Mary Fournari said...

Άν συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι -είτε μικροί είτε μεγάλοι- που σκέφτονται και εκφράζονται με τον τρόπο αυτό, νομίζω μόνο τότε θα παραμείνει ο κόσμος "καλός λίαν".
Σου εύχομαι Άννα πάντα να βλέπεις το κόσμο και τη φύση έτσι και όσο περνούν τα χρόνια να μην πάψεις να βρίσκεις το χρόνο να τον βλέπεις!....
Μπράβο για τον τρόπο που σκέφτεσαι και γράφεις! Ευχαριστώ!