31.3.09

Τα προβλήματα του περιβάλλοντος στην περιοχή μου.

Τα οικολογικά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας είναι πάρα πολλά .Αυτό είναι πολύ κακό διότι εξ αιτίας όλων αυτών των προβλημάτων  καταστρέφεται το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τα προβλήματα αυτά είναι:

  • η ηχορύπανση,
  • η ατμοσφαιρική ρύπανση και
  • η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια.

Αυτά είναι τα τρία κυριότερα οικολογικά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή στην οποία κατοικώ. Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε με κάποιον τρόπο να βοηθήσουμε ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Πιστεύω πως αν υπήρχε έστω και λίγη ευαισθησία στους ανθρώπους όλα θα ήταν καλύτερα Γι΄αυτό ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια . Μπορούμε νομίζω να ρίχνουμε τα σκουπίδια στους κάδους, και όταν αυτοί είναι γεμάτοι να τα κρατάμε στο σπίτι μας και όχι να τα αφήνουμε στα πεζοδρόμια.

Μπορούμε να περιορίσουμε τη χρήση της κόρνας στα αυτοκίνητα και να μην ¨μαρσάρουμε¨ το αυτοκίνητό μας για επίδειξη ή από εκνευρισμό. Πρέπει να σκεφθούμε ότι την ώρα που εμείς εκνευρισμένοι κορνάρουμε , ένας εργάτης κατάκοπος από την εργασία του προσπαθεί να ξεκουραστεί λίγο.

Επίσης όλοι οι διαχειριστές πολυκατοικιών και όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να ελέγξουν τις εκπομπές καυσαερίων από την καμινάδα του καλοριφέρ ή της επιχείρησης τους. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να προστατεύσουμε το ωραίο και πολύτιμο δημιούργημα που μας έχει χαρίσει ο θεός το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!!!!!!


Από την Έντα Άγκο

No comments: