2.4.10

Η ζωή των μεταναστών

Η ζωή ενός μετανάστη είναι καταπιεστική, με πολλές δυσκολίες. Οι μετανάστες νοιώθουν πως είναι διαφορετικοί όλοι τους αποφεύγουν και δεν τους συμπαθούν.


Επίσης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη γλώσσα, έτσι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τα άλλα παιδιά. Λόγω του προβλήματος αυτού, δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα και όπως ξέρουμε, η μόρφωση είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Από τότε που ήρθαν στη χώρα, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οι γνώσεις τους δεν είναι αρκετές για να συμμετέχουν σε ένα πνευματικά απαιτητικό επάγγελμα. Συνήθως καταφεύγουν σε βενζινάδικά και οικοδομές.

Υπάρχουν διάφοροι οργανισμοί που προσπαθούν να υποστηρίξουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και να εμποδίσουν το ρατσισμό, όπως ο RAR. Αυτός ο οργανισμός αποτελείται από διάφορα rock συγκροτήματα που με τη μουσική προσπαθούν να αποδείξουν ότι είμαστε ίσοι. Ο ιδρυτής του RAR είναι ο Eric Clapton.

Η γλώσσα σαφώς τους φαίνεται πιο δύσκολη και αφού έρθουν στην Ελλάδα θα χρειαστεί να μιλάνε τη γλώσσα τους και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να μάθουν τη δική μας.

Για να μπορέσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας, πέρασαν από πολλές δυσκολίες και κινδύνους. Περπατώντας πολλές ώρες κρυφά, με πληρωμή χρησιμοποιούσαν ανθρώπους για να τους οδηγήσουν σε ασφαλή μέρη. Μεταφορικά μέσα δεν ήταν προσβάσιμα για τα χρήματα που διέθεταν και συχνά έμπαιναν κρυφά.

Παναγιωτίδης Σεραφείμ
Ντότσικας Χριστόδουλος
Γιώργος Μήτρου
Μαλανδράκης Βαγγέλης
Α2

1 comment:

Δημήτρης said...

Μπράβο στην ομάδα. Πολύ ωραία "δουλειά" . Συγχαρητήρια σε όλους σας. Τώρα απομένει να δούμε και τις εργασίες των υπολοίπων ομάδων και να δούμε ποια είναι πιο κοντά στην ζωή του μετανάστη μας.

Και πάλι μπράβο σε όλους σας και ιδιαίτερα στον διαχειριστή που την "ανέβασε".