14.3.10

Tι αλλαγές θέλω να κάνω στον κόσμο

Kάθε άνθωπος έχει δικαίωμα να ζεί,να αγαπά,να ονοιρέυεται όπως και να είναι ίσος με τους άλλους. Κανείς δεν πρέπει να υπερέχει. Μόνο ο Θεός. Γιατί αν ζυγίσειςτην ψυχή ενός φτωχού και ενός πλουσίου ίδιες θα είναι.Τι παραπάνω έχει η ψυχή του πλουσίου; Εγωισμό, κακία, μετριοφροσύνη; Όμως αυτά δεν ζυγίζουν τίποτα. Είναι βάρη της ψυχής που τα φτιάχνει ο άνθρωπος μόνος του. Αν δεν υπήρχαν, αν δεν υπήρχε ούτε πόλεμος, ούτε αδικία, ούτε κακία, ούτε ζηλοφθονία ο κόσμος θα άλλαζε προς το καλύτερο.

Οι αλλαγές που θα ήθελα να κάνω θα ήταν να ποτίσω στις καρδιές των ανθρώπων πίστη, χαρά, συμπόνια, αλληλεγγύη και με άλλα χαρίσματα που οδηγούν προς το δρόμο του Θεού.

Όπως ένας σπόρος που άμα τον ποτίζεις θα μεγαλώσει και θα βγει στην επιφάνεια ,δηλαδή στον δρόμο της αλήθειας, θα ψηλώνει σιγά σιγά και μια μέρα θα βγει ένα πανέμορφο λουλούδι. Αυτό είναι το δώρο μας για τις καλές μας πράξεις.

Όμως αν δεν το ποτίζεις τον σπόρο δεν θα βγει ποτέ στην επιφάνεια, θα μείνει στο ψέμα. Θα μαραζώσει και θα ξεραθεί .Έτσι γίνεται και με τους ανθρώπους. Για αυτό ας ποτίσουμε τις καρδιές των άλλων με αγάπη και να είμαστε σίγουροι ότι θα μας το ανταποδώσουν.


Από την Πένυ Νικολαΐδη

1 comment:

An English teacher said...

Μπράβο Πένυ!! Πολύ όμορφο κείμενο, ζωντανό και παραστατικό.
Μόνο ένα παιδί με αγνή ψυχή θα μπορούσε να δει ότι αυτό που λείπει από τον κόσμο δεν είναι το χρήμα και τα υλικά αγαθά, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά η ΑΓΑΠΗ.
Μοιράστε την απλόχερα στους γύρω σας και όλα μεμιάς θα μεταμορφωθούν.
Πόσο δίκιο έχεις!!!