1.3.10

Εσύ τι θες να μεταμορφώσεις;

Ζω σε ένα κόσμο που κατά τη γνώμη μου,όλα πρέπει να μεταμορφωθούν.Όλα πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο.Κι όμως δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να σκέφτονται έτσι.Όλοι κοιτούν τον εαυτό τους.Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να αλλάξω είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν πως δεν υπάρχει τίποτα εκτός από αυτούς και νομίζουν πως αυτό που θα τους κάνει πραγματικά ευτυχισμένους είναι τα υλικά αγαθά:τα ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα,τα μεγάλα σπίτια και άλλα.
Κάτι άλλο που χρειάζεται να μεταμορφωθεί είναι εμείς οι ίδιοι.Πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας απένατι στο περιβάλλον αλλά και στους ανθρώπους,όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε να αλλάζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.Αν καταφέρουμε να μεταμορφωθούμε εμείς οι ίδιοι,τότε όλα μπορούν να αλλάξουν.Πρέπει να ξέρουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.Να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.Στην ουσία έτσι κορο'ι'δεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Μήπως λοιπόν αντί να περιμένουμε να αλλάξουν οι άλλοι να αλλάξουμε πρώτα κι εμείς;Ίσως τότε τους δούμε διαφορετικά!
Μητσοσκούρα Άννα Β2

1 comment:

Δημήτρης said...

Πραγματικά κάθε αλλαγή πρέπει να ξεκινάει από εμάς. Δεν μπορούμε να απαιτούμε ή να περιμένουμε οι άλλοι να κάνουν αυτά που θέλουμε να γίνουν.
Πάντως εσείς έχετε αρχίσει την μεταμόρφωση και σας καμαρώνω για αυτό. Μεταμορφώνετε τους εαυτούς σας , τις σχέσεις σας με τους άλλους , μεταμορφώνετε την εκπαίδευση αφού είστε πρωτοπόροι στην χρήση των νέων τεχνολογιών. Συγχαρητήρια θερμά για τις απόψεις σας , που ξέρω ότι δεν είναι μόνο λόγια, αλλά και για την συμμετοχή σας εδώ. ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!