25.11.09

Δωρεά ελάβατε - δωρεά δότε

Όταν ακούω αυτή την φράση οι σκέψεις που μου έρχονται είναι ότι όποιο χάρισμα έχουμε (δωρεάν) δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για το κέρδος μας. Δηλ. αν κάποιος είναι γιατρός να μην χρησιμοποιεί το χάρισμά του μόνο για τον εαυτό του αλλά να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στους άλλους αν βέβαια μπορεί γιατί αυτό είναι πολύ δύσκολο στην σημερινή εποχή.

Μια δεύτερη σκέψη είναι τα κίνητρα που έχουμε για τις πράξεις μας. Το μόνο κίνητρο που θα έπρεπε να μας ταιριάζει και να μας κινεί είναι η αγάπη. Η αγάπη και ο σεβασμός για τον συνάνθρωπο .

πρέπει όλοι μας να σκεφθούμε τι είναι αυτό που μας έκανε ή θα μας κάνει επιτυχημένους. Είναι η δουλειά και ο κόπος που καταβάλουμε αλλά είναι και τα χαρίσματα που έχουμε ως δωρεά. Για το πρώτο κοπιάσαμε για τα δεύτερα όχι. «Δωρεά ελάβαμε δωρεά ας δώσουμε.»

Λαμπρινή Σ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Η φράση << δωρεάν τα λάβατε δωρεάν και τα δίνετε >> με βάζει να σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει για να γίνουν γιατροί και πολλές φορές δωρεάν , αλλά δεν δίνουν τα χαρίσματα τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αντίθετα ζητάνε και περισσότερα λεφτά απ’αυτά που πρέπει να πάρουν, φέρνοντας έτσι σε δύσκολη θέση τους άλλους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι που ζητάνε λεφτά για τόσο μικρές δουλειές θα είναι για πάντα στο << ΕΓΩ >> τους.

Όμως υπάρχουν και γιατροί που ταξιδεύουν σε όλες τις φτωχές χώρες του κόσμο για να βοηθήσουν τα παιδιά που είναι ετοιμοθάνατα. Αυτοί οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε χώρες με υψηλό κίνδυνο για τη ζωή τους και παρ’όλα αυτά δεν ζητάνε τίποτα.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι παρά πολύ κοντά στην << ΑΓΙΟΤΗΤΑ >>. Αλλά τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ λίγοι σ’αυτόν τον μικρό πλανήτη που λέγεται γη.

ΚΟΡΔΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΓΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

No comments: