4.4.09

Είναι ωραίο να είσαι ζωντανός

Είναι πάρα πολύ ωραίο να είσαι ζωντανός διότι έχεις την  δυνατότητα να αισθάνεσαι, να χαίρεσαι τη ζωή, να τη ζεις όπως θες και να δημιουργείς. Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά και το κυριότερο να να έχεις επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Γιατί αν  ο άνθρωπος δεν επικοινωνεί με τους συνανθρώπους του , για να μοιραστεί ,για να γελάσει, για να προβληματιστεί , η ζωή δεν θα ήταν όμορφη όπως είναι τώρα.

Από την Eda Ago

-----------------------------------------------------------------------------------

Η ζωή είναι ωραία. Γιατί? Γιατί είναι μικρή και μέσα στα λίγα χρόνια που ζεις μπορείς να κάνεις τόσα όμορφα, γλυκά , καλά μα και άσχημα πράγματα. Μπορείς να πας σχολείο, να πας εκδρομές, να μυρίσεις τα λουλούδια, να πιάσεις πεταλούδες, να εξερευνήσεις κόσμους που ποτέ δεν φαντάστηκες ότι υπάρχουν. Μπορείς να κάνεις κοπάνες και πλάκες ούτως ώστε να μην «βαριέσαι» στο σχολείο.

Όταν μεγαλώσεις μπορείς να δουλέψεις , να αγωνιστείς, να βγεις , να ερωτευτείς, να «συμφιλιωθείς» , να κάνεις οικογένεια,…

ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ !!ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ.

Μη σας φοβίζουν οι δυσκολίες. Μέχρι να μεγαλώσουμε όλα αυτά θα έχουν περάσει. ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Από την Δέσποινα Παλαιολόγου

Αξίζει να είσαι ζωντανός.

Αξίζει να είσαι ζωντανός για να προσφέρεις βοήθεια στον συνάνθρωπο όταν σε χρειάζεται.

Αξίζει να είσαι ζωντανός για να κάνεις φίλους.

Αξίζει να είσαι ζωντανός για να χαρείς την οικογενειακή ζωή.

Αξίζει να είσαι ζωντανός για να γνωρίσεις τις αξίες της ζωής.

Αξίζει να είσαι ζωντανός για να μπορείς να αισθάνεσαι.

Αξίζει να είσαι ζωντανός και να χαίρεσαι την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία.

 

Από την Ελένη Τέγου

-------------------------------------------------------------------------------------

Αξίζει να είσαι ζωντανός . όλοι το αναγνωρίζουν. Ακόμη και ο Όμηρος μας το λέει μέσα από τα λόγια του Αχιλλέα; «Θα προτιμούσα πάνω στη γη να ζούσα  κι’ ας ξενοδούλευα σε κάποιον άκληρο πια που να μην έχει και μεγάλο βιός παρά να είμαι άρχοντας στον κάτω κόσμο των νεκρών»

Από τον Σπύρο Τάσσο

-------------------------------------------------------------

Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα τόσο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Η σχετική συμβολική διήγηση της «Γενέσεως» μας το επιβεβαιώνει. Είναι το μόνο πλάσμα που πάνω του έσκυψε ο Δημιουργός το έπλασε με τα χέρια Του και του φύσηξε πνοή ζωής. 

Αν σκεφτούμε το μοναδικό αυτό δώρο που μας έδωσε ο θεός, δηλαδή να μπορούμε συνειδητοποιούμε την ύπαρξή μας, να ζούμε την κάθε στιγμή ,να χαιρόμαστε, να καλλιεργούμε τις πνευματικές δυνατότητες με τις οποίες μας «προίκισε»,  να μπορούμε να κοινωνούμε τη ζωή κάνοντας σχέσεις με άλλους ανθρώπους ,θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε και να τον ευχαριστούμε. Όταν είσαι ζωντανός μπορείς να κάνεις τόσα πολλά πράγματα και να περνάς ωραίες και άσχημες στιγμές, πλουτίζοντας τη ζωή σου!!!!


  Aπό την Αλεξάνδρα Βουλγαρίδη

-----------------------------------------------------

    Όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι από τον Κύριο για να δημιουργούμε. Εμείς πρέπει να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας, να διευρύνουμε τον πνευματικό μας ορίζοντα και να αναδείξουμε όλα μας τα ταλέντα.    Στη συνέχεια πρέπει να τα μεταδώσουμε στον συνάνθρωπό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .    Πολλοί άνθρωποι ζουν δημιουργικά και αυτό τους κάνει να μοιάζουν ιδιαίτερα στον Δημιουργό. Παρά τις δυσκολίες της ζωής, οι άνθρωποι  δε σταματούν να προσφέρουν αγάπη. Ο πατέρας μου είναι μηχανικός αυτοκινήτων και επισκευάζει αυτοκίνητα βάζοντας τα δυνατά του να κάνει τα σαραβαλάκια καινούρια. Η μητέρα μου φροντίζει την οικογένεια καθημερινά και με πολύ αγάπη .Όμως δεν μένει μόνο στην αγάπη προς την οικογένειά της, αλλά αγαπάει όλους τους ανθρώπους ως οικογένειά της. Η θεία μου είναι δικαστής και απονέμει δικαιοσύνη χωρίς να κάνει διακρίσεις υπέρ των επωνύμων ή των πλουσίων. Θα έλεγα μάλιστα ότι προς αυτούς είναι πιο αυστηρή, ενώ είναι ελαστικότερη με τους φτωχούς του κόσμου. Ας φανταστούμε τώρα το κόσμο χωρίς τους μηχανικούς, χωρίς την απονομή της δικαιοσύνης, χωρίς την αγάπη το ενδιαφέρον και τη στοργή όπως και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας. Το σκεφθήκαμε? Μας αρέσει? Όχι ε? Τότε γιατί οι περισσότεροι ζούμε όπως δεν πρέπει?

       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΧΛΑΤΗΣ!!!

---------------------------------------------------

Είναι ωραίο να είσαι ζωντανός, γιατί δημιουργείς πράγματα για όλο τον κόσμο που μπορούν  να τον βοηθήσουν.

Είναι ωραία να είσαι ζωντανός για να ζεις την κάθε στιγμή όσο πιο όμορφα γίνεται σαν να είναι η τελευταία.

Είναι ωραία να είσαι ζωντανός για  να κάνεις φίλους, να μην νιώθεις μόνος ,να γνωρίσεις τον κόσμο καλύτερα.

Με όλα αυτά νιώθεις πως αξίζει να ζεις.

Εκτός όμως από αυτή την άποψη, η λέξη ζωντανός μπορεί να έχει και μια άλλη σημασία . Ζωντανός είναι  αυτός που ζει κοντά στο Θεό, πιστεύει σε αυτόν και ζει μια ζωή όμορφη και αρμονική!!!

 

Από την Αναστασία Βενιζέλου

1 comment:

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ said...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ Η "ΓΩΝΙΑ" ΤΟΥ BLOG..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΟΥΝ!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ