4.4.09

Δημιουργία - Δημιουργός - Δημιούργημα

Ο κόσμος μας είναι «καλός λίαν» , γεμάτος εντυπωσιακές υπάρξεις ,μυστηριώδη πλάσματα και αξιοθαύμαστα φαινόμενα.

Οι πολικές αρκούδες μα εντυπωσιάζουν γιατί ενώ οι κανονικές έχουν καφέ χρώμα, αυτές για να προστατεύονται έχουν λευκό χρώμα. Επίσης η χειμερία νάρκη στην οποία πέφτουν και οι καφέ και οι άσπρες για να αντέξουν τον χειμώνα είναι πολύ εντυπωσιακή λειτουργία.Ένα άλλο φαινόμενο που με εντυπωσιάζει είναι η μεταμόρφωση της άσχημης και άχρωμης κάμπιας σε μια πανέμορφη και πολύχρωμη πεταλούδα.

 

Από τον Στέλιο Σπόζετο

-------------------------------------------------------------------------------

Ο άνθρωπος πρέπει να ζει τη ζωή του δημιουργικά μοιάζοντας στο Θεό. Όμως δυστυχώς πολύ λίγα παραδείγματα μπορώ να βρω κοιτάζοντας τους ανθρώπους γύρω μου. Ένας καθηγητής που με κόπους και θυσίες προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές του , μεταφέροντάς τους γνώσεις και αξίες για τη ζωή τους .Ένας γιατρός που αγωνίζεται για τη ζωή των ασθενών του πρώτα και ύστερα για το προσωπικό του όφελος. Ένας εργάτης που εργάζεται τίμια χωρίς να κοροϊδεύει, ένας δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται για την αλήθεια χωρίς σκοπιμότητες. Ένας, Μία, Ένας …μερικοί. Αυτό είναι το πρόβλημα!!!

 Από τον Σπύρο Τάσσο.

---------------------------------------------------------------------------------------

Όποια επαγγελματική επιλογή κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του μπορεί να είναι δημιουργός.Δημιουργός μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης που ζωγραφίζοντας πίνακες θα προσφέρει στους ανθρώπους την αληθινή ομορφιά των πραγμάτων.Ένας γλύπτης με τις δημιουργίες του θα δείχνει σε εμάς τις ευαισθησίες του , τις αγωνίες του , τις ελπίδες του, προσπαθώντας να μας παρασύρει σε μια δημιουργική σκέψη και συμμετοχή.Ένας αρχιτέκτονας με τα σχέδιά του μπορεί να ομορφαίνει τη ζωή μας.Ένας γιατρός με την έρευνά του να βοηθήσει το ανθρώπινο γένος ,ανακαλύπτοντας μια θεραπεία.Ένας οικοδόμος βάζοντας τη μαστοριά του κατασκευάζει ασφαλή κτίρια.Σημασία δεν έχει ποιο επάγγελμα θα κάνει κάποιος αλλά να βάζει τον καλύτερο εαυτό του.

Από τον Κων/τίνο Σπανορρήγα

--------------------------------------------------------------------------------------

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε τόσα πολλά και όμορφα πράγματα. Κάθε ένα θα έχει την δική του ομορφιά και λάμψη.

΄Ένα από όλα τα ξεχωριστά δημιουργήματα του Θεού είναι τα λουλούδια. Αρκεί μια ματιά να τους ρίξεις και θα μείνεις έκθαμβος και ενθουσιασμένος από την  ομορφιά τους. Έχουν φοβερά χρώματα τα οποία πολλές φορές δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου.

Υπάρχουν κάποια μικρά , τόσα δα , λουλουδάκια , που ξεπετάγονται από κάτι  μικρές χαραμάδες τσιμέντου ή πέτρας ή ακόμη και ασφάλτου. Και όμως παρά το αντίξοο περιβάλλον , καταφέρνουν να επιβιώνουν , να τρέφονται , να αναπτύσσονται , αλλά το κυριότερο να μας δίνουν μαθήματα για τη δύναμη της ζωής.

Σκεφθείτε πως αυτό είναι ένα μόνο από τα εκατομμύρια θαύματα του Θεού.

Αντώνης Τσαντήλας

No comments: