4.4.09

Τρείς λέξεις για τη δημιουργία

Ο πλανήτης γη!!, ΄ένας μικρός πλανήτης , αλλά η κάθε γωνιά του , κρύβει τόσα πολλά , μαγικά πράγματα που δεν χωράει η πιο τεράστια εγκυκλοπαίδεια. Κάποια πράγματα φαινομενικά απλά, αλλά εσωτερικά τόσο περίπλοκα και με τέτοιους μηχανισμούς και λειτουργίες , που ακόμη και ένας εφευρέτης με τις περισσότερες ανακαλύψεις δεν μπορεί να σκεφθεί και να κατανοήσει.
• Τα ζώα, όπως τα μυρμήγκια μια κοινωνία αποτελούμενη από εκατομμύρια μέλη, κάθε ένα από αυτά αδύναμο μόνο του, όλα μαζί όμως, εντυπωσιακά αποτελεσματικά.
• Ο οργανισμός του ανθρωπίνου σώματος είναι ένα θαύμα δημιουργίας. Όλα τα όργανα συνεργάζονται μεταξύ τους και δουλεύουν συνέχεια με πυρετώδεις ρυθμούς, για να δώσουν χαρά και ζωή στον άνθρωπο.

• Τα σύννεφα που διαπλέουν τον γαλάζιο ουρανό ως καράβια, που απολαμβάνω, παρατηρώντας τα ξαπλωμένος στο γρασίδι και γαληνεύει η ψυχή μου.
• Ένα απλό κουκούτσι που πετάξαμε , άχρηστο σε εμάς, χρήσιμο για τη φύση όμως, αφού από αυτό μπορεί να φυτρώσει ένα νέο δένδρο που με τη σειρά του θα χαρίσει τα φρούτα του σε άλλα παιδιά.
• Το νερό, χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή, φύση, φυτά, ψάρια, λίμνες, θάλασσες. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτα.
Όλα αυτά τα θαύματα στη φύση!!! και πολλά άλλα ,που όμως η απληστία μας , δεν μας αφήνει να απολαύσουμε. Θέλω να φωνάξω τρεις λέξεις στους συνανθρώπους μου, με την ελπίδα να με ακούσουν μερικοί:

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ

Από τον Αντώνη Τσαντήλα

No comments: