2.4.09

"Ζώντας δημιουργικά μοιάζουμε στο Θεό"

Είναι πολλοί άνθρωποι σήμερα που αξιοποιούν τα χαρίσματα με τα οποία τους προίκισε η φύση, όχι μόνο για τον εαυτό τους και τη βελτίωση της ζωής τους, αλλά προσφέρουν και στην ανθρωπότητα. Δεν είναι απαραίτητα γνωστοί και διάσημοι. Είναι όλοι αυτοί οι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, που έχει σκορπίσει το θάνατο σε πολλούς ανθρώπους. Είναι όλοι οι δάσκαλοι που με φιλότιμο και αγάπη ανοίγουν το μυαλό των μαθητών τους, για να γίνουν άνθρωποι έξυπνοι και ελεύθεροι. Είναι όλοι εκείνοι οι καλλιτέχνες που με το ταλέντο τους μας βοηθούν να αντέξουμε τη δύσκολη καθημερινότητα. Είναι οι «άγγελοι» που τρέχουν κοντά στον ανήμπορο, τον φτωχό και ταλαιπωρημένο για να δώσουν ζωή και αψηφούν τους κινδύνους για να εμποδίσουν μια ακόμη καταστροφή του περιβάλλοντος!



Από το μαθητή Λεονάρδο Χατζηγιαχτσίδη
-------------------------------------------------------------------------------------------------

O Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο  «κατ’εικόνα και καθ΄ομοίωσιν», δηλ. σύμφωνα με την εικόνα Του και με τη δυνατότητα να Του μοιάσει. Δηλ. να γίνει και αυτός δημιουργός, να ζει δημιουργικά, χρησιμοποιώντας τα χαρίσματά του για την προκοπή και την πρόοδο του ανθρώπινου γένους. Έτσι πρέπει να ζουν οι άνθρωποι, όχι για τον εαυτό τους μόνο αλλά και για τους άλλους.

Αν είναι γιατροί, να ζουν για τους ασθενείς τους διευκολύνοντας τη ζωή και απαλύνοντας τον πόνο Ο , αν είναι καλλιτέχνες να ψυχαγωγούν,  αν είναι δάσκαλοι να αγαπούν και να προσφέρουν, αν είναι γονείς να θυσιάζονται, αν είναι δικαστές να αποδίδουν το δίκαιο, αν είναι αρχιτέκτονες να ομορφαίνουν τις πόλεις μας , αν είναι πολιτικοί να σκέφτονται το λαό, αν είναι αστυνομικοί να υπηρετούν την κοινωνία, αν , αν , αν…

Τόσα πολλά επαγγέλματα και δραστηριότητες , τόσο πολλοί τρόποι να ζεις δημιουργικά, μια κοινή σε όλα αυτά αλήθεια: Να πάψουμε να ζούμε για τον εαυτό μας, να σκεφθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας και το κυριότερο, να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο σκοπός της ζωής του καθενός   μας.


Από τον Κωνσταντίνο Γλυκόπουλο

1 comment:

Δημήτρης said...

Μπράβο νεαρέ Λεονάρδε. Άριστα